Denna underbara parfait tårta hittade jag receptet på hos lindarunn.se helt underbart god är den!
Gör först marängbotten:
3 äggvitor (spara gulorna till parfaiten)
2 dl strösocker
100 g hasselnötskärnor
Sätt ugnen på 150 grader
* Rosta hasselnötskärnorna i en torr stekpanna och gnugga sedan av skalet mellan hushållspapper
* Finhacka hasselnötterna
* Vispa upp äggvitorna och tillsätt sedan strösocker och vispa marängen riktigt hård så pass att du kan vända bunken upp och ner utan att den rinner ur
* Vänd ner de hackade hasselnötterna i marängen
* Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper i botten och runt kantern med hjälp av smält smör som klister och fyll formen med marängsmeten
* Grädda mitt i ugnen ca 45 min
* Låt svalna i formen
Under tiden du gräddar marängen gör du parfaiten
200g Toblerone
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Smält 125 gram av tobleronen i vattenbad eller i mikron
Vispa äggulorna och sockret tjockt och pösigt
Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet
Rör ner ungefär 1/3 av vispet lite i taget i den smälta Tobleronen, rör till en jämn massa
Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade
Blanda slutligen ner 50 gram hackad toblerone
Häll allt över den avsvalnade marängbottnen direkt ner i formen
Frys minst 4 timmar.
Ta fram tårtan ca 30 min innan den ska ätas och precis före serveringen kan du spritsa vispad grädde fint runt om och dekorera med färska hallon